Klime že dolgo niso namenjene le hlajenju

Ogrevanje s klimo predstavlja enega iz med najbolj učinkovitih in cenovno dostopnih načinov ogrevanja prostora. Še posebej primerno je za nestabilne jesenske in pomladne mesece.

Poletje se bliža koncu, hladnejši meseci pa so že pred vrati. V prehodnih mesecih se marsikomu zastavlja vprašanje kako najbolj učinkovito in cenovno ugodno ogrevati dom, bivalne ali pisarniške prostore. Nestabilne in nepredvidljive vremenske razmere, ki smo jim priča v zadnjih letih namreč mnogokrat zahtevajo ogrevanje tudi v času, ko to običajno ne načrtujemo. Prav tako se nemalokrat pripeti, da se temperaturna razlika le v dnevu ali dveh spremeni tudi za več kot 10 stopinj, zaradi česar potrebe po ogrevanju ni več mogoče vnaprej ustrezno načrtovati. 

 

Kako torej postopati ob takšnih nestanovitnih prehodnih obdobjih?

Prava in stroškovno učinkovita rešitev je ogrevanje s klimo. Klima večino toplotne energije proizvede s črpanjem toplote iz ozračja, kar pomeni, da je strošek tudi do petkrat manjši, kot pri ogrevanju z elektriko, kurilnim oljem ali plinom. 

Kljub temu, da mnogi napačno menijo, da ogrevanje s klimo predstavlja visoke stroške temu ni tako. Moderne klime so zelo varčne in optimalne ter primerne tako za ogrevanje skozi celotno zimo, kot tudi med vremensko nestabilnimi jesenskimi in spomladanskimi meseci. Še posebej učinkovito je ogrevanje s klimo v jesenskih in pomladanskih mesecih, ko je zaradi vremenske nestabilnosti temperaturno nihanje mnogo višje in zagon kurilnega sistema prav gotovo ni optimalen. Ogrevanje s klimo je odlična izbira tudi za poslovne prostore, pisarne, vikende in druge objekte, kjer vsakodnevno ali celodnevno ogrevanje ni potrebno. 

 

Prednosti ogrevanja s klimo:

- nizki stroški (tako začetni, kot vzdrževalni in obratovalni stroški)

- klima prostore ogreje zelo hitro, upravljamo pa jo lahko daljinsko in s pomočjo časovnika vnaprej nastavimo želeno temperaturo in želen pričetek ogrevanja

- klimo lahko enostavno namestimo v skoraj vsak prostor  

- večstranska uporabnost - poleti jo uporabljamo za hlajenje, ob padcu temperatur pa za gretje 

- klima poskrbi za čistejši zrak, saj filtrira prašne delce v zraku 

- enostavno upravljanje 

- mesečno plačevanje stroškov glede na dejansko rabo (ni potrebno skrbeti za zalogo npr. olja ali peletov)

 

Če se odločite za ogrevanje doma s klimo lahko privarčujete ter hkrati dom učinkovito ogrevate v hladnejših mesecih, v toplejših pa ga ohlajate in tako enostavno poskrbite za najbolj primerno temperaturo skozi vse leto. 

Za več informacij, nasvet pri izbiri prave klimatske naprave za vaš prostor ali za pridobitev ugodne ponudbe za nakup in montažo klime nas lahko kontaktirate na info@superklima.si